referenties

Het is vervullend om te horen en te zien hoe mensen geraakt worden door de trainingen. Hier kan je enkele reacties lezen van deelnemers:

Gudrun Blieck – deelneemster workshop geweldloze communicatie april 2019

“Een degelijke en fijne introductie in Geweldloze Communicatie! Er is een goede balans tussen theorie en praktijk zodat je er nadien direct mee aan de slag kan.”

Anna Bargiel – deelneemster workshop geweldloze communicatie april 2019

“Echt een aangename cursus, interessante benadering van communicatie. Ik heb het al met succes kunnen toepassen :-)”

Els Milissen – deelneemster workshop geweldloze communicatie maart 2019

“Bedankt voor deze tweedaagse inleiding in de wereld van verbindende communicatie. Je geeft op een humoristische manier les/uitleg en stelt je zelf ook open door voorbeelden te delen uit jouw dagelijks leven. Je helpt mensen vertragen en stilstaan bij hun gevoelens en behoeftes. Het maakt je ook milder ten opzichte van een ander.”

Tim Vandamme – deelnemer workshop geweldloze communicatie maart 2019

“De workshop heeft mijn leven verrijkt door: Inzicht in communicatie, verbinding met de ander, de gelaagdheid van communicatie en hoe behoeften tot uiting komen in communicatie. De belangrijkste behoeften die ik heb vervuld waren voor mij  inzicht en kennis verwerven en ook mededogen met mezelf en vooral de ander 🙂 Bedankt Frederic!”

Diederik Gees – deelnemer workshop geweldloze communicatie maart 2019

“De workshop met Frederic is een absolute aanrader voor wie in slechts 2 aangename namiddagen aan de slag wil met Geweldloze Communicatie. Helder, duidelijk, tastbaar, concreet en onmiddellijk toepasbaar. De professionele aanpak van Frederic zet je snel op het juiste pad.”

Eva Matthysdeelneemster workshop geweldloze communicatie maart 2019

“De tijd vliegt voorbij in je vrolijke,grappige stijl en voor ik t goed besefte, was ikzelf ook al een stukje ander mens geworden. Dit inzicht in G.C. was wat ik momenteel nodig had. Dikke merci”

Nancy Smetsdeelneemster workshop geweldloze communicatie maart 2019

“Deze workshop gaat zoveel verder dan geweldloze communicatie. Het is vooral een boeiende ontdekkingstocht naar een andere manier van in het leven staan, waarbij de puzzelstukjes 1 voor 1 in elkaar vallen.” 

Linda Bohyndeelneemster workshop geweldloze communicatie maart 2019

“Spontane, enthousiaste lesgever! Het is jammer dat deze vorm van communiceren niet wordt aangeleerd in het ‘middelbaar onderwijs’. Zou leiden tot meer begrip voor elkaar en een fijne(re) samenleving! Frederic, bedankt!”

Katrien Allaert – deelneemster workshop geweldloze communicatie maart 2019

“De workshop gaf me positieve energie!”

Julie – deelneemster workshop geweldloze communicatie december 2018:

“Met deze korte workshop werd ik me bewuster van het feit dat je woordkeuze mensen uit elkaar kan drijven of net verbinden, ook al verschillen ze van mening of hebben ze andere doelen en drijfveren. Deze workshop deed me beseffen dat we in deze maatschappij getraind zijn om te focussen op onderlinge verschillen in plaats van wat ons verbindt: goed-fout, wij-zij, zwart-wit… Empathisch, geweldloos, verbindend communiceren wringt niet, voelt juister. Om dit spontaan of instinctief te integreren in mijn dagdagelijkse taal zal ik moeten oefenen, zoals dat gaat met elke nieuwe taal. Ik ben dankbaar, blij en enthousiast dat ik twee namiddagen investeerde in deze workshop.”

Uit den Marge vroeg om een workshop geweldloze communicatie af te stemmen op de noden van hun organisatie. Fleur Van Oyen vertelt wat ze vond van het resultaat:

“De workshop was heel verrijkend en op maat. Het idee van geweldloze communicatie werd toegelicht, toegepast en er was voldoende ruimte voor vragen. Het is heel erg boeiend om te zien dat geweldloze communicatie verder gaat dan louter een manier van communiceren in een één-op-één-verhouding, maar ook op andere/hogere niveaus kan toegepast worden.”

Murielle Scherre – eigenares la fille d’O, organiseerde een workshop in haar winkel, en nam zelf deel aan de training in mei 2018:

“frederic rafelt de taal der geweldloze communicatie zodanig uit elkaar dat het past in de palm van je hand. het is een tool die je leven verrijkt en verbinding met zowel jezelf als de ander voedsel geeft, zodat moeiteloze groei kan zijn.”

Gwen Dubois – deelneemster workshop geweldloze communicatie mei 2018

“Ik heb een paar keer een eureka moment gehad bij –ogenschijnlijk- kleine details, maar deze details gaan veel invloed hebben op mijn welzijn. Dat weet ik nu al. Ik neem alles wat ik heb geleerd in de cursus sowieso mee voor de rest van mijn leven en ik ben er zeker van dat geweldloze communicatie me nog in veel situaties gaat helpen, ik ben er rustiger van geworden.”

Rutger Lazou – deelnemer workshop april 2018

“Woorden kunnen een wereld van verschil maken. Ze kunnen de drijfveer zijn van een relatie en ze kunnen een relatie kapotmaken. De samenleving heeft ons leren praten op een manipulerende, dwingende, harde manier. De workshop leerde mij een taal spreken waarin ik mijn natuurlijke aanleg tot empathie en liefde tot uiting kan brengen.”

Katrien Boncquet – deelnemer workshop april 2018

“Sowieso een verrijking! Een aanrader voor – écht – iedereen.”

Wina Boogaert – deelnemer workshop mei 2018

“Met deze korte maar bondige workshop kreeg ik een beter zicht op de manier om aangename verbinding te maken met anderen en mezelf. Na heel korte tijd was het ijs gebroken en ontstond er een aangename, veilige sfeer; chapeau!”

Deelnemer workshop april 2018 (anoniem)

“De workshop Geweldloze Communicatie heeft me vooral doen nadenken over hoe ik de dingen zie en hoe ik mezelf uitdruk. Het heeft me geconfronteerd met mijn oordelende karakter. Nu ben ik me hierover veel meer van bewust en kan ik eraan werken om de dingen anders te formuleren (meer zoals ze zijn en minder zoals ik ze interpreteer!) Bedankt voor de openbaring!”

Deelnemer workshop april 2018 (anoniem)

“Ik herinner me het moment dat ik gevoelens weer kon ‘voelen’ (lijfelijk; dat was lang geleden); het moment waarop ik durfde ‘vertrouwen’; de dankbare staat van zijn waarin ik naar huis ging. Verhelderend, inspirerend, motiverend.”

Hans van den Berghe – deelnemer workshop mei 2018

“Communicatie is essentieel in het ontwikkelen van waardevolle relaties. In deze workshop ontdek je hoe je meer geluk kan creëren voor jezelf én voor de anderen rond jou.”