verdiepingstraining

“Met mindfulness meer verbinding met jezelf en anderen.  Een verdiepingstraining in verbindende en geweldloze communicatie.”

Wil jij ook wat meer rust in je relaties? Maar lukt het je vaak niet om te communiceren op een manier die goed voor jou voelt?

Het kan zo frustrerend zijn om telkens te botsen op muren van onbegrip.

Omgaan met oordelen, of met mensen die enkel met zichzelf lijken bezig te zijn, leidt vaak tot gevoelens van verdriet, onmacht en vaak ook kwaadheid.

Als antwoord op de verwijten, gaan we vaak in de verdediging, we verliezen ons in discussies en conflicten. Of we gaan gewoon toegeven omdat er toch maar wat vrede kan ontstaan.

Maar dit helpt ons niet verder.

Doen alsof het ons niets kan schelen is ook geen optie.

Want diep van binnen verlang je naar begrip, naar respect, naar wat meer vriendelijkheid en naar wederzijdse samenwerking.

Het goede nieuws is dat je er wél iets kan aan doen. Er zijn manieren om wel tot authentieke verbinding te komen.

Ervaar hoe de routekaarten voor empathische dialogen je de weg tonen van conflict naar connectie.

Met deze strategieën ga je op weg om je relaties en samenwerking te versterken, je verkent nieuwe mogelijkheden.

Ontdek hoe je in fysieke workshops en/of online sessies meer rust en harmonie in je zelf en in je relaties kan krijgen.

Voor wie is dit programma?

Je bent enthousiast over wat je geleerd hebt met verbindende en geweldloze communicatie. Je wil graag je vaardigheden versterken en je inzichten verdiepen. Of je voelt je aangetrokken tot de inzichten uit verbindende communicatie en je wil er mee aan de slag gaan.

Verbindend communiceren vraagt een verandering in onze manier van denken en doen. Het vraagt oefening en een beetje steun van anderen. Daarom is het zo goed om geweldloze communicatie in groep te leren. In deze training krijg je de kans om samen te leren, te oefenen en elkaar te ondersteunen.

Wat zal er aan bod komen in de training:

-Innerlijk evenwicht: Ga beter om met stress, gevoelens van overweldiging en innerlijke conflicten over het verleden en de toekomst.

-Verbindend spreken: je eigen waarheid zeggen op een authentieke en verbindende manier

-Verbindend luisteren: horen wat de ander echt wil zeggen, door aandacht voor de gedachten, de gevoelens en de behoeften

-Inzicht in patronen die communicatie blokkeren: door het inzicht, krijg je de mogelijkheid om de patronen te veranderen en nieuwe vaardigheden toe te passen

-Visie voor je toekomst: helder krijgen wat je echt wil in je relaties

-Vrijheid:  het ontwikkelen van vrijheid in je keuzes om te reageren in uitdagende situaties

-Heling: Kom tot een ‘heling’ van jouw emotionele pijn en die van de ander, en ervaar herstel en vergeving.

-Gezond zelfvertrouwen: je niet naar beneden halen in destructieve schaamte, maar je zelf ook niet verliezen in je eigen gelijk

-Grenzen stellen en respecteren: je eigen grenzen stellen op een respectvolle manier; omgaan met het ongemak om nee te zeggen en met de angst om op te komen voor jezelf

-Respectvolle relaties: 1+1=3

-Liefdevolle vriendelijkheid: het cultiveren van een houding van mildheid en vriendelijkheid

-Intense emoties: omgaan met heftige intense emoties zoals woede, angst, verdriet, pijn en machteloosheid, de kracht van je emoties gebruiken vanuit een innerlijke wijsheid

-Verzoeken: helder en precies zijn in wat je vraagt

Ga met vertrouwen van conflict naar connectie met de routekaarten

De routekaarten voor empathische dialoog, zijn gebaseerd op de elementen van verbindende communicatie. Ze helpen je om tot empathische verbinding, tot wederzijds begrip te komen. Ze tonen je de weg naar creatieve mogelijkheden en oplossingen.

De routekaarten helpen je om te navigeren door verschillende landschappen van conflicten in je leven, zowel innerlijk als met anderen.

De vaardigheden en de methoden helpen om je om terug te keren naar empathische verbinding wanneer je getriggerd wordt in het Vecht-Vlucht-Bevries stressreactie systeem.

De kracht van de groep

In een interactieve en veilige omgeving krijg je de mogelijkheid om te werken met situaties uit je eigen leven.  In demonstraties, rollenspelen en andere oefeningen ontdek je hoe je de waarden en inzichten van geweldloze communicatie in je eigen leven kan integreren. O ja, het zal nog leuk worden ook.

Fysiek en/of online

De afgelopen periode heeft ons getoond dat online bijeenkomsten best wel verbindend kunnen zijn. Tegelijk hebben de ‘fysieke’ bijeenkomsten een unieke meerwaarde van de lijfelijke aanwezigheid. Daarom proberen we met dit programma het beste van de twee werelden te combineren.

Je kan kiezen of je dit programma online volgt of in een prettige mix van online en fysieke bijeenkomsten.

De fysieke bijeenkomsten kan je ook apart volgen.

Fysieke oefensessies: Tijdens de oefensessies gaan we aan de slag met rollenspelen, meditaties, oefeningen in de groep, oefeningen per twee. De fysieke oefensessies kan je los volgen van de online sessies. Maar ze vullen elkaar perfect elkaar aan.

Online oefensessies: Deze oefensessies gaan door via zoom. Ze bestaan uit een gedeelte met de hele groep en een gedeelte waarbij je in aparte ‘breakout rooms’ per twee of per drie gaat oefenen.

button_ik-wil-me-inschrijven (3)